El Festival REC es prepara per la vintena edició, després d’un 2019 marcat per la qualitat de les estrenes i la consolidació de públic

El Festival REC tanca la seva 19a edició amb un bon balanç per part de la organització, que ja prepara la que serà la l’edició de l’any vinent, en la qual el certamen de cinema internacional de Tarragona celebrarà 20 anys duent les millors propostes internacionals a la ciutat.

“Enguany ha estat una edició especialment difícil, en la qual hem garantit la qualitat cinematogràfica gràcies al suport de l’equip, dels col·laboradors i patrocinadors i la col·laboració d’entitats com l’Ajuntament de Tarragona, CaixaForum Tarragona, el Teatret del Serrallo o la Casa Joan Miret, que ens han cedit els espais imprescindibles per tirar endavant aquesta edició, així com institucions tals com la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, o el Ministeri d’Exteriors”, explica el director del Festival REC, Xavier García Puerto.

Tot i les dificultats, els responsables del festival destaquen la qualitat de la proposta cinematogràfica d’enguany, en la que han destacat una desena d’Òperes Primes nacionals i internacionals inèdites al cinema, que han mostrat el bo i millor de les primeres obres d’artistes que encara no han estat estrenades al cinema. Qüestionat sobre la incidència en el públic i l’arribada a nous espectadors, Garcia Puerto ha afegit: “la fórmula ha estat confiar totalment en el treball de l’equip, mantenir la qualitat de les troballes artístiques per satisfer al públic de sempre, i fer recercar i trobar propostes de programació prou seductores per atraure nous espectadors”

 

Un total de trenta actes

El XIX REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha celebrat una trentena d’actes al llarg de 6 dies, a 6 espais diferents de la ciutat, arribant a oferir més de 12 hores diàries de programació.

En total s’han projectat 21 creacions, procedents de 12 països d’arreu del món, i han visitat el festival més de 70 convidats i acreditats, entre autors, premsa i indústria. Pel que fa al públic assistents durant els dies del festival. la xifra total s’ha situat per sobre dels 3.000 espectadors, amb una mitjana d’assistència superior a la d’altres anys. Enguany, les projeccions han assolit 94 espectadors per sessió, mentre que el 2018 es van assolir 72 espectadors de mitjana.

Més de 230 adolescents de diversos Instituts han participat en el Projecte Educatiu MIRA’M, a l’Auditori CaixaForum Tarragona i les sessions de llargmetratges a concurs han comptat amb un total de 1.100 espectadors.

A més a més, cal destacar que les projeccions llargmetratges com ‘PARASITE’ o ‘LA INNOCÈNCIA’ van registrar venda total d’entrades, el que confirma el paper del Festival REC com un agent cultural potent de la ciutat, que amb el pas del temps ha anat consolidant un públic fidel, i es troba en franca disposició per a continuar creixent..

 

De cara al vintè aniversari

En aquest context, l’equip del festival comença ja a perfila la vintena edició de l’esdeveniment, que es durà a terme el 2020 i el director de l’esdeveniment destaca que “està clar és que d’aquesta crisi hem sorgit més reforçats i més ànims que mai per a continuar fent créixer el REC”.

Amb tot, més enllà de cercar nous espais crec que molts dels esforços s’haurien de centrar en millorar les prestacions tècniques dels espais en els que ja treballem, millorar els equipaments tècnics i serveis, per a facilitar la tasca de l’equip de producció, i també millorar l’experiència de l’espectador”, afegeix Xavier Garcia Puerto.

El director de l’esdeveniment també posa de relleu que “en els últims anys, sempre que ha sorgit algun obstacle ens ha fet més centrar-nos en la supervivència i en anar passant edicions que no pas en anar més enllà. Tal i com ens diuen experts i membres del jurat que participen del Festival REC, un festival d’aquestes característiques i amb una personalitat tan marcada ha de tenir unes bases sòlides per no haver de centrar-se en resistir, sinó en poder créixer i potenciar les seves apostes.

En el marc de l’anunci de les pel·lícules guanyadores del Festival REC 2019, alguns dels membres del jurat ja van prendre la paraula per reivindicar el paper que té el Festival REC més enllà de la pròpia ciutat de Tarragona.

En aquest aspecte, cal destacar la intervenció de l’editor, mànager i programador de Filmin i de l’Atlàntida Film Fest, Joan Sala, que va posar en relleu la “importància d’un festival com el REC, que aconsegueix la fita de dur a Tarragona un programa de cinema que sovint costa molt que arribi a les sales comercials i que posa de relleu una feina d’investigació minuciosa i de nous directors que mereixen tenir una veu i una visibilitat. Per això és important un inequívoc suport institucional per a que el festival no s’hagi de centrar en subsistir sinó en créixer”.

D’altra banda, Jana Wolff, del Festival de Berlin, i també membre del Jurat Internacional, va reivindicar “el paper d’un petit gran festival com el REC no només a nivell territorial, sinó com a motor de desenvolupament del sector audiovisual, connectant el nou talent amb el circuit professional”

 

Dades de seguiment del Festival REC 2019 a les xarxes socials

L’ús de les xarxes de comunicació durant el festival permet extreure algunes dades sobre el tipus de públic que es congrega al voltant d’aquest esdeveniment. Les tres principals xarxes que es treballen en aquest àmbit són Twitter, Facebook i Instagram. En les tres es denota un interès més alt en les dones que en els homes. En el cas d’Instagram, per exemple, la proporció és d’un 56% de dones respecte a un 41% d’homes.

Durant el festival les audiències creixen en totes les xarxes fins a arribar a un abast de 2.5K. El públic que segueix les comunicacions del Festival REC és, en un 42%, de  Tarragona i 18% a Barcelona. També de Reus, Madrid i Cambrils.

Enguany, com a estratègia destacable en xarxes, s’ha dut a terme un concurs d’Instagram conjuntament amb Filmin amb la intenció de complir l’objectiu estratègic d’apropar-se el públic més jove.

Destinat al públic més entès s’han publicat petites càpsules en blanc i negre, d’entrevistes als convidats, jurats, actors i elements de l’equip de realització dels diversos llargmetratges, que han rebut un gran nombre de visualitzacions i que confirmen que el públic del festival creix cada any en expertesa i interès per les pel·lícules del festival.

El Jurado internacional escoge ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’ como Mejor Opera Prima del Festival REC 2019

 

 • El largometraje de Melina León pone el foco en una historia honesta y real, ubicada en Perú durante los años ochenta.
 • El Jurado de la Crítica distingue la película ‘YA NO ESTOY AQUÍ’, del mexicano Fernando Frías
 • El Premio del Público recae en ‘SYSTEM CRASHER’
 • Por su parte, el Jurado Jóvenes también pone de relieve la fuerza expresiva de ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’

 

 

Premios Jurado Internacional:

Mejor Opera Prima Internacional – ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’

Mención especial – ‘TO LIVE TO SING’ 

 

CANCIÓN SIN NOMBRE – Mejor Opera Prima Internacional

 

Una historia de amor al periodismo ya la búsqueda de la verdad, estos son dos de los principales ejes de ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’, el largometraje elegido como Mejor Opera Prima Internacional en el marco del Festival REC 2019, un film que nos sitúa en el Perú, en el centro de la crisis política de los 80.

 

Georgina es una joven mujer de los Andes, con pocos medios y no muchos recursos. Buscando el apoyo caritativo de una clínica abierta, le sucederá algo impactante. Desesperada y sin respuestas, llegará a los despachos de un gran diario. Allí, un solitario y tenaz periodista la creerá, y hará de la investigación de la desgracia de la Georgina el motor de su existencia.

 

Basada en una historia real, la serena y potente actuación de Pamela Mendoza se desarrolla en el lienzo de un pulcro y respetuoso blanco y negro, que añade solemnidad y profundidad a un relato que convierte en universal. Con una exitosa trayectoria en el cortometraje, la directora peruana Melina León decidió adaptar un reportaje de su propio padre, Ismael León, para debutar en el largometraje.

 

Una historia sincera y honesta que, tras su estreno en Cannes, ha seguido conquistando festivales. En el Festival REC 2019, el film ha sido representado por la Actriz canaria Ruth Armas, que ejecuta uno de los papeles principales de la historia, y que explicó sus experiencias durante el rodaje en la Antigua Audiencia de Tarragona.

 

 

 

 

Premio del Público: ‘SYSTEM CRASHER’

 

Por otra parte, el Premio del Público en la edición 2,019 recae en ‘SYSTEM CRASHER’, la conmovedora historia que firma Nora Fingscheidt y que nos habla de la Benni, que tiene 9 años y una energía desenfrenada. En su salvaje búsqueda de afecto lleva a la desesperación a todos de su entorno. Es pequeña, pero peligrosa; allí donde, acaba siendo expulsada: ha acabado siendo lo que el servicio de protección del menor llama un «system crasher”.

 

La película ha sido una de las grandes sorpresas del festival donde, como en otros certámenes, ha impactado con su energía y nervio. Siendo radicalmente auténtica, la debutante Nora Fingscheidt trasciende el estudio psicológico manufacturando una gran pieza de cine vibrante, visceral y emotiva.

 

A través de los encuadres precisos y acuerdos con el relato, la directora demuestra que ha superado sus referentes con esta primera película, que es la propuesta alemana para los Oscar. Con una inolvidable actuación de la niña Helena Zengel, la historia de Beni atrapa desde el primer fotograma y no te deja hasta tiempo después de terminada la película.

 

El largometraje ha sido distinguido con los siguientes premios: Oso de Plata a la Mejor Contribución Artística en el Festival de Berlin, Mejor Película Novos Directoras Sao Paolo, Mejor Película New Talent Taipei Film Festival, Premio del Público en el Festival de Transilvania y candidata de Alemania por el Oscar. A todos estos reconocimientos se le suma, por tanto el reconocimiento del festival tarraconense.

 

 

 

Premios del Jurado de la Crítica:

Mejor Película – ‘YA NO ESTOY AQUÍ’

Mención especial – ‘I JUST DON’T THIN I WILL SCREAM’ 

 

‘YA NO ESTOY AQUÍ’– Mejor Película por el Jurado de la Crítica

 

Además de la distinción como Mejor Opera Prima, el Festival REC de este año cuenta con más películas que han visto galardonada su propuesta original, valiente y arriesgada.

 

Este es el caso de ‘YA NO ESTOY AQUÍ’, de Fernando Frías, que nos habla de Ulises, un chico mexicano de 17 años, se ve forzado a inmigrar a los Estados Unidos debido a un malentendido con el cártel local. Deja atrás todo lo que lo define: su grupo y las fiestas ‘cumbia’ que adora.

 

Un filme poderoso que nos introduce la extravagante ya la vez fascinante tribu urbana de los colombianos, existente en Monterrey. Amantes de la «cumbia regia», a pesar de ser considerados un poco freaks, son admirados y seguidos por sus bailes y fiestas, y también por su sorprendente estética; peinados llamativos, moda bastarda y actitud cool.

 

En su segundo largometraje tras la indie Rezeta (2012), Fernando Frías nos permite disfrutar de esta compleja subcultura a través de unos encuadres maestros y una personal mise-en-scene que construye una presencia totémica de los personajes, revelando unas potentes imágenes icónicas de un movimiento musical apenas conocido.

 

‘YA NO ESTOY AQUÍ’ es una historia que atrapa, que transmite con gran pulso los sentimientos encontrados de un migrante, el ‘lost in translation’ del choque de culturas, como de perdido se puede encontrar un ser humano a su propio planeta.

 

 

 

Premios del Jurado Joven:

Mejor Película – ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’ – También Mejor Opera Prima Internacional

Mención especial – ‘LA INNOCENCIA’ 

El Jurado Joven del Festival también se suma al reconocimiento a ‘CANCIÓN SIN NOMBRE’. La película, que se desarrolla en el lienzo de un pulcro y respetuoso blanco y negro, que añade solemnidad y profundidad a un relato que se convierte en universal y que ya ha recibido galardones como el FIPRESCI Award a Montreal Festival of New Cinema, Mejor director Emergente a Munich Film Festival y Mejor director en Thessaloniki Film Festival.

 

 

 

El Festival REC como taller de investigación y difusión de películas de calidad

 

En el marco del anuncio de las películas ganadoras del Festival REC 2019, algunos de los miembros del jurado han tomado la palabra para reivindicar el papel que tiene el Festival REC dentro del ámbito de la cultura de la ciudad de Tarragona.

 

En este aspecto, cabe destacar la intervención del editor, manager y programador de Filmin y deL AtlÀntida Film Fest, Joan Sala, que pone de relieve la «importancia de un festival como el REC, que consigue el hito de llevar en Tarragona un programa de cine que a menudo es difícil que llegue a las salas comerciales y que pone de relieve un trabajo de investigación minuciosa y de nuevos directores que merecen tener una voz y una visibilidad. Por eso es importante un inequívoco apoyo institucional para que el festival no se tenga que centrarse en subsistir sino en crecer».

 

Por otra parte, Jana Wolff, del Festival de Berlín, y también miembro del Jurado Internacional, ha reivindicado «el papel de un pequeño gran festival como el REC no sólo a nivel territorial, sino como motor de desarrollo del sector audiovisual, conectando el nuevo talento con el circuito profesional”.

 

 

Entregados el 7 de diciembre

Ganadores del Primer Test 2019

Premio Eclair – ‘LA MUGA’

Premio CINEMART – ‘¿QUÉ HICIMOS MAL? (WHAT HAVE WE DONE WRONG?)’

Premio MÁLAGA WORK IN PROGRESS – ‘¿QUÉ HICIMOS MAL? (WHAT HAVE WE DONE WRONG?)’

 

 

Durante estos días de festival ya se han entregado algunos premios. Este es el caso de propuestas se propuestas ‘LA MUGA’ y ‘¿QUÉ HICIMOS MAL? (WHAT HAVE WE DONE wrong? ‘) que se han alzado como ganadoras de los tres premios que cada año otorga el Primer Test del Festival REC 2019, en la categoría del laboratorio profesional que cada año impulsa el festival.

 

Las dos producciones, en fase de postproducción, han sido premiadas en el marco de la iniciativa del festival que pone en contacto a los creadores con distribuidores, programadores y agentes de ventas dan consejo a los directores y productores para favorecer el éxito y la entrada en el mercado internacional de las obras participantes.

 

Por un lado, ‘LA MUGA’ (Dir. Alba Bresolí & Antía Álzarez), se erige con el PREMIO ECLAIR, patrocinado por Eclair y otorgado por el comité de expertos asistentes y participantes en las jornadas Primer Test. Consiste en la producción de máster en DCP de la versión original de la película y una primera versión subtitulada.

 

Por otra, la propuesta ‘¿QUÉ HICIMOS MAL? (WHAT HAVE WE DONE WRONG?’) (Dir. Liliana Torres. Prod. Matriuska Producciones, Avalon, Miss Wasabi), ha recibido las dos otras distinciones que este año se disputaban en el marco del Primer Test de este año, La pelicula película ha recibido los premios MÁLAGA WORK IN PROGRESS y PREMIO CINEMART.

 

Por un lado, el galardón CINEMART se entrega gracias a la colaboración entre Catalan Films & TV y el Festival Rec. Un comité de Catalán Films & TV otorga el Premio consistente en que el productor del proyecto escogido podrá viajar de la mano de Catalán Films & TV en el Festival Internacional de Cine de Rotterdam y participar en las actividades de industria y en su mercado de coproducción Cinemart, que se celebra del 26 al 29 de enero 2020, en Rotterdam.

 

Por otro, el MÁLAGA WORK IN PROGRESS, es un premio nuevo de este año y nace de la colaboración entre el Festival Rec de Tarragona y el Festival de Málaga. El comité de selección del Málaga Work in Progress otorga el Premio, que consiste en la directa selección y participación automática del proyecto premiado en el Málaga Work in Progress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrocinadores y colaboradores

 

Organizado por Play Acció Cultural y el Ayuntamiento de Tarragona, el Festival REC 2019 se ha llevado a cabo gracias a las aportaciones de los siguientes patrocinadores colaboradores y medios de comunicación oficiales:

 

 

 

 

El Festival REC 2019 cuenta con el apoyo de Acción Cultural Española (AC/E) que, gracias al Programa para la Internacionalización de la Cultura Española (PICE) en la modalidad de visitantes, permite la visita de profesionales de ámbito internacional, que evalúan y disfrutan de primera mano de las producciones del festival.

El Festival REC 2019 llega a un acuerdo para promoción conjunta con el Festival de Málaga para las dos próximas ediciones

El RECLab —el apartado de industria del Festival REC de Tarragona organizado por la asociación Play Acción Cultural— y MAFIZ (Málaga Festival Industry Zone), el área de industria de Festival de Málaga, han firmado esta semana un acuerdo de colaboración para las dos próximas ediciones.

El objetivo de este acuerdo será potenciar la promoción y financiación de proyectos participantes en Primer Test del RECLab, así como en el Málaga Work in Progress, el espacio que MAFIZ destina a impulsar la finalización de películas en fase de post producción.

Dentro del marco de colaboración, ambas entidades se comprometen a seleccionar uno de los proyectos que concurran a ambos certámenes y que podrán optar a los premios que se otorguen durante su celebración. Además ambos eventos se promocionarán mutuamente en sus páginas webs, redes sociales y catálogos. En las dos próximas ediciones de los dos festivales, estará presente y acreditado un representante de MAFIZ y de RECLab respectivamente.

En el área del Festival REC de Tarragona, esta nueva colaboración se suma a las alianzas ya consolidadas con Eclair, Catalan Films, Cinemart Rotterdam y el Festival L’Alternativa.

Este año, el Primer Test del RECLab presenta siete proyectos:

Pedra Pàtria.. Dir. Macià Florit Campins. Prod. Elsabeth producciones

La Muga. Dir. Alba Bresolí & Antía Álzarez.

El Riu. Dir. Tuixén Benet. Prod. Isis Velasco

¿Qué hicimos mal? Dir. Liliana Torres. Prod. Matriuska Producciones, Avalon, Miss Wasabi

A Stormy night. Dir. David Moragas. Prod. Oberon Media

El Rastro firme. Dir. Fernando Gómez-Luna. Prod. Omen Producciones (Premio Rec – Festival la Alternativa – Mentoring Projetcs)

Transoceánicas. Dir. Meritxell Colell & Lucía Vassallo – Prod. Intropia Media

También estarán presentes en la edición de este año diversos expertos internacionales, que aconsejarán y guiarán a los impulsores de las propuestas presentadas. expertos internacionales invitados de este año podrán visitar el festival gracias al apoyo recibido a través del Programa PICE para la Internacionalización de la Cultura en la modalidad Visitantes de Acción Cultural Española

Los integrantes de este colectivo que participarán este año en el Festival REC son:

Julian Ross (Netherlands) – Programador del Locarno Film Festival & International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Léa Klein (France) – Stray Dogs, Responsable de distribución y ventas internacionales.
Jana Wolff (Germany) – Berlinale, European Film Market (EFM). Responsable de marketing y comunicación.
Georg Bütler (Switzerland) – Programador Zurich Film Festival.
Tina Hajon (Croatia) – ARI PIKULE, Producción y distribución en el Sarajevo Film Festival y director artístico al DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival.

Premios que se otorgarán en el Primer Test de este año

Los premios que se otorgarán este 2019 en el marco del Primer Test son los siguientes:

PREMIO ECLAIR: Patrocinado por Eclair y otorgado por el comité de expertos asistentes y participantes en las jornadas Primer Test. Consiste en la producción del máster en DCP de la versión original de la película y una primera versión subtitulada.

PREMIO MÁLAGA WORK IN PROGRESS: Nace de la colaboración entre el Festival Rec de Tarragona y el Festival de Málaga. El comité de selección del Málaga Work in Progress otorga el Premio, que consiste en la directa selección y participación automática del proyecto premiado al Málaga Work in Progress.

PREMIO CINEMART: Gracias a la colaboración entre Catalan Films & TV y el Festival Rec Tarragona. Un comité de Catalán Films & TV otorga el Premio consistente en que el productor del proyecto escogido podrá viajar de la mano de Catalan Films & TV en el Festival Internacional de Cine de Rotterdam y participar en las actividades de industria y en su mercado de coproducción Cinemart, que se celebra del 26 al 29 de enero 2020 en Rotterdam.

Laboratorios de investigación de nuevas películas

La sección Primer Test del Festival REC ofrece un espacio para proyectos en fase de postproducción que quieran recibir el asesoramiento de agentes audiovisuales internacionales.Distribuidores, programadores y agentes de ventas dan consejo a los directores y productores para favorecer el éxito y la entrada en el mercado internacional de las obras participantes. El Primer Test nació en 2014, y aunque ya la 6a edición para el 2019. El próximo año, se llevará a cabo la 7a edición coincidiendo con los veinte años del festival.

Algunos de los filmes que han pasado por Primer Test son:

-Game Over, de Alba Sotorra (Première internacional en Karlovy Vary, Premio Gaudí al Mejor Documental)

-Júlia Ist, de Elena Martín (Biznaga de Plata en Málaga)

-Con el Viento, de Meritxell Colell (seleccionada en Berlinale Forum)

-Trinta Lumes, de Diana Toucedo (seleccionada en Berlinale Panorama)

También se van sumando apoyos y colaboradores, como la que este año se inicia con MAFIZ, la sección de industria del Festival de Málaga. En esta edición, y en la línea de dar visibilidad a las películas apoyadas, el Festival REC de Tarragona celebra una nueva edición del Primer Test con la proyección de ‘Ojos negros’ que, tras pasar por Tarragona, se hizo con la Biznaga de Plata en Málaga a su estreno.

Por otra parte, el Festival de Málaga puso en marcha MAFIZ en su 21 edición con el objetivo principal de favorecer la difusión y promoción de la cinematografía Iberoamericana. Con este objetivo, creó seis eventos diseñados para profesionales de la industria cinematográfica de Iberoamérica y Europa para desarrollar nuevas redes de negocios: MAFF – Málaga Festival Fund & Coproduction Event; Spanish Screenings; Latin American Focus; Málaga Docs, Málaga Work in Progress y Málaga Talent.

Por su parte el Festival REC 2019 presentará en su próxima 19 edición, del 3 al 8 de diciembre, diez óperas primas internacionales inéditas. La programación reflexionará sobre las emergencias globales y presentará varias cintas que hablan de todo tipo de alarmas sociales, políticas y ecológicas. En esta edición el director de cine tarraconense José Luis Montesinos volverá a REC Festival con ‘Cuerdas’, su primera película.

 

El Festival REC 2019 aposta pel cinema familiar amb propostes que són un bitllet arreu del món

-Dins de la seva programació, el festival aposta per projeccions    adreçades a tota la família, amb passis de llargmetratges independents   ovacionats per la crítica i que ofereixen una realitat que ens parla amb   franquesa de les relacions humanes

-Les sessions del Minirec d’enguany preveuen les projeccions de THE TOWER, MY EXTRAORDINARY SUMMER WIH TESS i SOLAN & ERI, MISSIÓ A LA LLUNA

-El Teatret del Serrallo tornarà a acollir enguany les Sessions Vermut, amb propostes com EL VIATGE DE LA MARTA (STAFF ONLY), ADAM & EVELYN i  OJOS NEGROS

Cinema per a tots, que aporti una visió més gran del món que ens envolta i també de les emergències i realitats que ens afecten a tots. Aquest és el leitmotiv que segueixen les projeccions que el Festival REC 2019 ha programat per aquest any, en horari familiar i amb la possibilitat de gaudir d’un bon vermut i de d’obrir nous mons dins de la nostra realitat.

La tercera edició del MiniRec ofereix tres films a l’Antiga Audiència

Enguany, el Festival REC 2019 programa, per tercer any consecutiu, una programació de cinema familiar, en la que és una de les seccions del festival pensada per obrir el debat i ser gaudida per grans i petits. La proposta d’enguany inclou tres llargmetratges que es projectaran els dies 6, 7 i 8 de desembre, a les 16h, a l’Antiga Audiència.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Minipop i el Festival REC segueix la col·laboració d’edicions anteriors, amb una proposta aquest 2019 torna destacar la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món, a través de propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Els llargmetratges no es programen per a un públic infantil de manera exclusiva. Així ho destaca la directora artística del Minirec, Núria Serrano, que defineix la proposta com una iniciativa en la que “no es tracta de programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure dins la programació pel·lícules que apropin el mon adult i l’infantil, compartint una història i una experiència”. 

Per Serrano, el Minirec és una ocasió en la qual “adults i petits gaudeixen conjuntament del festival i s’endinsen dins el mon del cinema per viure i compartir la cultura entre diferents generacions”

 

Tornen les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo

En la línia de la programació iniciada en anys anteriors, les projeccions del Festival REC 2019 també s’acostaran arran de mar. El Teatret del Serrallo també acollirà les Sessions Vermut, cites pensades per gaudir juntament amb una de les tradicions típicament tarragonina com és el vermut. L’entrada a aquest esdeveniment inclourà la pel·lícula i el vermut. 

D’aquesta manera, les Sessions Vermut d’enguany es duran a terme es duran a terme els dies 6, 7, 8 de desembre a les 12h, al Teatret del Serrallo.

Les projeccions Vermut, a més, estan relacionades amb d’altres seccions del Festival. EL VIATGE DE LA MARTA, i OJOS NEGROS dialoguen amb “Emergències” ja que tracten de l’impacte del turisme a les cultures d’origen, i de la despoblació i la dita “Espanya vaciada”, respectivament.

OJOS NEGROS a més, va ser una de les produccions resultants del Laboratori del REC, «Primer Test», i torna a Tarragona després d’haver guanyat, entre d’altres, la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga. ADAM & EVELYN, en canvi serveix per recordar el 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, així com els 5 anys de l’inici del projecte OFF THE WALL (www.offthewallproject.eu), un projecte que, liderat pel REC i amb diversos socis a múltiples països d’Europa, tenia com a objectiu la difusió de l’obra de joves cineastes europeus mentre es parlava de l’estat actual del continent. Iniciat el novembre de 2014, el projecte va realitzar activitats a més de 30 ciutats de 9 països diferents a Europa i Amèrica.

El REC 2019 reflexiona sobre les emergències globals amb múltiples estrenes no vistes al cinema i diverses pel·lícules candidates a l’Òscar

El festival presenta enguany 10 Òperes Primes internacionals inèdites al cinema

La programació també aposta per expandir les sessions prèvies d’aquest mes de novembre del Programa Emergències amb noves pel·lícules que parlen de tot tipus d’alarmes socials, polítiques i ecològiques i presenta algunes de les millors propostes de la temporada

El director de cinema tarragoní José Luis Montesinos retorna al Festival REC amb ‘CUERDAS’ la seva primera pel·lícula, que es podrà veure a Tarragona durant la projecció inaugural del festival 

Una desena d’Òperes Primes nacionals i internacionals que mostren el bo i millor de les primeres obres d’artistes que encara no han estat estrenades al cinema. 4 pel·lícules candidates als Òscar. 4 nous llargmetratges del Programa Emergències, que retraten algunes de les urgències que mouen l’actualitat del nostre planeta. Aquests són alguns dels plats forts del Festival REC 2019, que torna a Tarragona del 3 al 8 de desembre de 2019 en diversos escenaris de Tarragona i amb l’objectiu de traslladar alguns dels noms més punters de l’actualitat cinematogràfica a la ciutat.

Enguany, el festival torna a la ciutat amb un programa ple del que ja s’ha convertit, amb el pas dels anys, en l’autèntica especialitat del Festival REC, com són els primers llargmetratges en els que els autors aboquen bona part de les seves influències i el seu univers. Seguint aquest estil, en aquesta edició de 2019, la cita amb el cinema de la ciutat de Tarragona ens porta films que destaquen per la seva capacitat expressiva i que han estat seleccionats a diversos festivals d’arreu del món.

Òperes Primes a concurs

D’aquesta manera, en la programació d’enguany i dins de la competició OPERA PRIMA A CONCURS destaquen llargmetratges com CUERDAS, la primera pel·lícula del director tarragoní José Luís Montesinos (3 de desembre / 22h) o la debutant CANCIÓN SIN NOMBRE, que relata una història real al Perú dels anys vuitanta (4 de desembre / 20h).

La programació també reserva espai per produccions que arriben des la Xina, en forma de musical i vestides com un tribut ple de color i exotisme, com TO LIVE TO SING (4 de desembre / 22h) o en forma d’un documental molt personal i elaborat amb material de diversos films històrics, com en el cas de JUST DON’T THINK I’LL SCREAM (5 de desembre / 16h).

Altres propostes arriben de la mà de pel·lícules com RARE BEASTS (5 de desembre / 20 hores / Antiga Audiència), que, en forma de comèdia, ens dibuixa un retrat inestable de la vida moderna, de la mà d’una mare soltera, i també de la mà de propostes com YA NO ESTOY AQUÍ (5 de desembre / 22h / Antiga Audiència), que ens narra l’univers d’un univers musical poc conegut com és la ‘cúmbia regia’.

La programació d’enguany no acaba aquí, ja que la secció a concurs engloba altres propostes realment interessants, com són NUESTRAS MADRES ( 6 de desembre / 18h) -que s’endinsa en el viatge que fa un fill per a trobar-se amb la historia del pare desaparegut en el marc de la dictadura militar guatemalenca- i també un altre periple, aquest de caire naturalista i que s’esmuny en les entranyes i secrets d’un petit poble de Castelló, de la mà d’una proposta realment singular com és LA INNOCÈNCIA (6 de desembre / 20h).

La competició es completa amb dues propostes més. D’una banda, una pel·lícula visceral com SYSTEM CRASHER, que ens duu les aventures d’una nena en diverses cases d’acollida a la recerca de l’escalfor de la llar (6 de desembre / 18h). De l’altra, una proposta que explora el món underground i LGTB i el de les comunitats evangèliques, de la mà de TEMBLORES (6 de desembre / 20h).

Totes les sessions es duran a terme a l’Antiga Audiència.

 

El festival projectarà 5 pel·lícules dins del Programa Emergències que protagonitza la imatge gràfica d’enguany

Fa tres anys el REC va formar part d’una projecte europeu en el qual joves de diversos països realitzaven conjuntament un documental transmedia sobre els efectes del canvi climàtic: era un pas més per a la divulgació d’un tema que preocupava i encara no formava part activa de les nostres pantalles. Amb l’actual canvi de paradigma, l’impacte ha esdevingut més directe i obvi.

La preocupació per tot allò que ens envolta s’ha vist contagiat també a d’altres temes que estan ocupant espai als canals de comunicació: els efectes no resolts de la crisi, l’augment de les desigualtats (a nivell local i planetari), els canvis sobtats als nostres barris, l’impacte del nostre estil de vida o la manca d’equitat d’uns dirigents que haurien de ser model (i una llarga llista) han portat moltes situacions fins al límit i han dut a moltes persones a viure en un veritable estat d’emergència.

És per això que el REC, el festival de cinema de Tarragona, dedica el seu programa especial a totes aquestes emergències, de l’aquí i l’ara. Des del festival, som conscients que potser un festival de cinema no és l’espai des d’on es sorgeixin solucions, però si que podem col·laborar a fer-nos preguntes i participar d’una reflexió que inclou a tota la societat.

D’aquesta manera, el Programa Emergències ja ha plantejat algunes sessions prèvies durant el mes de novembre a CaixaForum i segueix, durant els dies del festival, amb noves projeccions a l’Antiga Audiència.

Així, del 3 al 8 de desembre, els assistents podran gaudir de pel·lícules com LIGHT AS FEATHERS (3 de desembre / 20h), que s’endinsa en la relació entre un fill i una mare i com els petits detalls poden marcar la vida de les persones. En aquesta línia, el públic podrà veure una producció que no deixarà a ningú indiferent com ES A L’AIRE (4 de desembre / 18:30h), que s’endinsa en la relació de la ciutadania amb el complex petroquímic de Tarragona.

Altres propostes del cicle són PARASITE (6 de desembre / 22h) que es perfil com una autèntica bomba cinematogràfica que uneix les històries de dues famílies de Corea del Sud o LES MISERABLES (7 de desembre / 22 hores), que analitza l’actualitat de la mateixa ubicació que Victor Hugo va utilitzar com a decorat el 1862. El llargmetratge O QUE ARDE (5 de desembre / 18 hores) -que tracta la temàtica dels incendis amb una bellesa corprenedora- completa un programa destinat a encendre totes les alarmes.

Totes les sessions es duran a terme a l’Antiga Audiència.

 

José Luis Montesinos retorna al Festival REC amb ‘CUERDAS’

Un desafortunat accident deixa incomunicada a l’Elena, una jove tetraplègica, a una masia al camp. Allà només té a l’Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però les coses no succeiran com tots esperaven, i s’haurà d’enfrontar a qüestions imprevistes.

El llargmetratge compta amb referents clàssics com Sola en la oscuridad o les històries de l’univers Stephen King (Misery) i el director ens regala tota una carta d’amor al cinema i a fer cinema. El debutant Montesinos treu suc a un guió propi per demostrar la seva capacitat narrativa i endinsar-nos en una història on la tensió es torna asfixiant.

Vell conegut del festival -en el que ha col·laborat en diverses ocasions- José Luís el “Monty” ha aconseguit al voltant de 200 premis amb els seus curtmetratges, incloent-hi el Premi Goya per El corredor (2014).

Amb la seva òpera prima CUERDAS, estrenada a la Secció Oficial del Festival de Sitges, el director tarragoní demostra que està preparat per a grans reptes a la seva prometedora carrera. El seu primer llargmetratge protagonitzarà la Projecció Inaugural del festival, el dimarts 3 de desembre a les 22 hores.

 

 

La pregunta “què podem fer pel nostre planeta?” marcarà l’edició del Festival REC 2019

El REC 2019 dedica la seva imatge gràfica i el seu programa al concepte «d’emergència», que tindrà les seves primeres projeccions al CaixaForum de Tarragona a partir del 6 de novembre.

-A partir del 7 de novembre i fins al 2 de desembre, diversos espais oferiran passis de pel·lícules previs al festival d’enguany, que es durà a terme del 3 al 8 de desembre de 2019 

Fa temps que es parla del canvi climàtic i dels seus efectes, i, en els últims temps, hem presenciat un canvi semàntic que ens duu a parlar d’emergència climàtica.

L’escalfament global, els canvis extrems a la meteorologia, els moviments migratoris i el fet que la nova generació ja sigui aquí, han poblat la realitat (i les pantalles) d’iniciatives com l’aturada d’estudiants dels divendres, el moviment #staygrounded, o de variades reaccions populars (també institucionals), i fins i tot el reconeixement de Greta Thunberg com a “Game Changer of the Year” per la revista GQ.

Fa tres anys el REC va formar part d’un projecte europeu en el qual joves de diversos països realitzaven conjuntament un documental transmedia sobre els efectes del canvi climàtic: era un pas més per a la divulgació d’un tema que preocupava i encara no formava part activa de les nostres pantalles. Amb l’actual canvi de paradigma, l’impacte ha esdevingut més directe i obvi.

Des de la multiplicació dels festivals de cinema i medi ambient, a l’apertura de fòrums de debat sobre la petjada de carboni dels rodatges, i sobretot una gran pregunta que sobrevola l’ambient: què podem fer pel nostre entorn, pel nostre planeta?

La preocupació per tot allò que ens envolta s’ha vist contagiat també a altres temes que estan ocupant espai als canals de comunicació: els efectes no resolts de la crisi, laugment de les desigualtats (en l’àmbit local i planetari), els canvis sobtats als nostres barris, limpacte del nostre estil de vida o la manca d’equitat d’uns dirigents que haurien de ser model (i una llarga llista) han portat moltes situacions fins al límit i han dut a moltes persones a viure en un veritable estat d’emergència.

És per això que el REC, el festival de cinema de Tarragona, dedica el seu programa especial a totes aquestes emergències, de l’aquí i l’ara. Des del festival, som conscients que potser un festival de cinema no és l’espai des d’on es sorgeixin solucions, pero si que podem col·laborar a fer-nos preguntes i participar d’una reflexió que inclou a tota la societat.

La imatge gràfica d’enguany la signa de Marta Daniel, de lostudi

L’autoria del cartell d’enguany del festival recau en Marta Daniel, disenyadora gràfica i comunicadora visual especializada en gráfica publicitaria des del 2012.

Es va formar a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i el 2016 va empendre la seva carrera com a freelance sota el nom de lostudi (www.lostudi.cat), un estudi de disseny gràfic on, juntament amb els meus col·laboradors, ofereixen serveis de disseny gràfic, web i interiorisme comercial. El concepte és la base creativa dels seus dissenys.

L’acte de presentació s’ha dut a terme aquest vespre a la Casa Joan Miret i ha comptat amb les intervencions del director artístic del Festival REC 2019, Xavier Garcia Puerto; de la directora de CaixaForum Tarragona, Gloria Olivé, i del conseller de cultura i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha defensat “el suport incondicional” de l’Ajuntament amb el festival.

 

El CaixaForum Tarragona donarà inici al Programa Emergències durant el mes de novembre

Alguns llargmetratges relacionats amb el programa ‘Emergències’ del Festival REC 2019 es podran veure en diverses sessions al CaixaForum de Tarragona, que oferirà treballs que es mouen en la línia de la programació d’enguany del festival.

En aquest espai, els assistents podran gaudir de pel·lícules com:

 • 6 DE NOVEMBRE: FRÁGIL EQUILIBRIO (Espanya, 2016, 81 minuts), Dir: Guillermo García López En aquesta sessió, comptarem amb la presència del director, que recollirà les preguntes dels assistents.
 • 13 DE NOVEMBRE: LA MUJER DE LA MONTAÑA (2018, 100 min, Islàndia, França, Ucraïna), dir: Benedikt Erlingsson
 • 19 DE NOVEMBRE: ANTRHOPOCENE: THE HUMAN EPOCH (2018, 87 minuts, Canadà), dir: Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier, Edward Burtynsky
 • 29 DE NOVEMBRE: O QUE ARDE (2019, 85 minuts, Espanya, França, Luxemburg) Dir: Oliver Laxe

Altres projeccions prèvies del festival

Col·laboració amb el SIAD:

El Festival REC 2019 s’alia amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per oferir algunes de les pel·lícules que, en edicions anteriors del festival, han servit per a establir un debat franc i sincer sobre el paper de les dones en la societat i la necessitat d’establir un debat en el qual es debati el paper dels dos sexes en tots els plans de l’actualitat i esferes socials.

En aquesta ocasió, reprenem, a l’Espai Kesse, alguns d’aquests films:

 • 7 DE NOVEMBRE: HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME 🙂
 • 14 DE NOVEMBRE: THE BREADWINNER
 • 27 DE NOVEMBRE: TÓDALAS MULLERES QUE COÑEZO

 

REC on the Road:

Finalment, com en altres ocasions, el Festival REC 2019 aprofita els dies previs al festival per a fer un recorregut per diverses localitats, per tal d’oferir la possibilitat de visionar alguns dels films que han rebut més bona acollida, per la seva qualitat i la seva força expressiva, en edicions anteriors del festival.

Enguany, els llargmetratges que es podran veure en aquest cicle previ son:

 • 10 DE NOVEMBRE: MICROBE ET GASOIL (Manresa)
 • 22 DE NOVEMBRE: RUBEN BRANDT, COLLECTOR (Altafulla)
 • 28 DE NOVEMBRE: IN THE CROSSWIND(La Ràpita)
 • 2 de desembre:THE BREADWINNER (Torredembarra)

El REC pre-estreno la película EL REY, antes de que llegue a los cines, con la presencia del actor Willy Toledo

-La proyección se llevará a cabo el martes 4 de diciembre a las 22 horas, un día antes de que se pueda ver en diferentes salas de toda España

-La película se podrá ver fuera de concurso y se enmarca dentro del ciclo RECvolucions

-El actor Willy Toledo se desplazará hasta Tarragona para presentar esta propuesta controvertida

 

A medida que se acerca la fecha de la inauguración del Festival REC 2018, prevista para el sábado 1 de diciembre en el Teatro Metropol con el estreno absoluto de la última película de Emir Kusturica en España, se van confirmando nuevas películas que se podrán disfrutar en Tarragona.

De entre aquellas propuestas que se podrán ver en exclusiva a través del Festival REC, los organizadores del festival anuncian que la película EL REY -que tiene fecha de estreno definitiva el miércoles 5 de diciembre- se podrá ver un día antes a Tarragona, en una proyección que contará con uno de los actores que participa en el filme, Willy Toledo, con quien habrá un encuentro con los medios de comunicación.

El Festival REC apuesta, dentro del marco del ciclo RECvolicions y en formato de proyección especial, por una propuesta que firman Alberto San Juan y Valentín Álvarez. El filme, titulado EL REY, nace tras dos años interpretado como una pieza teatral, interpretada por Teatro de Barrio, y es una arriesgada interpretación de la monarquía española que no dejará indiferentes a los espectadores. El preestreno se llevará a cabo el martes, 4 de diciembre a las 22 horas, en la Antigua Audiencia de Tarragona.

 

Más información sobre la película:

EL REY

Alberto San Juan y Valentín Álvarez, 2018, España, 84 ‘.

Cast: Luis Bermejo, Alberto San Juan, Guillermo Toledo

Martes 4 | 22h | antigua Audiencia

 

Dos años estuvieron Alberto San Juan, Willy Toledo y Luis Bermejo llenando el Teatro del Barrio con El Rey, obra sobre la historia reciente de España que pivota en torno al emérito Juan Carlos I, genio y figura, y por lo desfilan fantasmas del pasado como Adolfo Suárez, Felipe González, Cebrián, Carrero Blanco, Puig Antich o Antonio Tejero. Y ahora, se ha decidido a llevarla al cine.

Alberto San Juan, rostro conocido del cine español (Goya al Mejor Actor 2008 por Bajo las Estrellas, REC 2007) es también dramaturgo y director de teatro, sobre todo desde sus compañías Animalario y Teatro del Barrio, y se lanza a la dirección cinematográfica , junto con el director de fotografía Valentín Álvarez.

Adaptación cinematográfica, explotando diversos recursos teatrales, hibridando lenguajes, EL REY es una ficción sobre la ignorancia ‘, un revulsivo contra la cultura de la transición que puede ser una película incómoda debido a su repaso honesto y descarnado de los últimos años de la piel de toro.

Teaser oficial: https://www.youtube.com/watch?v=7KBt8sDi7Ro

 

Otras propuestas del ciclo RECvolucions

La película EL REY, que se podrá ver fuera de concurso, encaja plenamente en el festival de este año, ya que se incluye también en la línea del ciclo RECvolucions, que incluye películas que recogen una reflexión sobre el espíritu revolucionario en la actualidad, 50 años después de uno de los hechos fundamentales del siglo XX, como es el Mayo del 68, una revuelta que mostró las ‘costuras’ de un sistema que parecía intocable. La renovación del Humanismo y la toma de conciencia de que los gestos de cada persona podían cambiar el entorno fueron grandes aportaciones del movimiento desencadenado aquel mes de mayo.

Por este motivo, este año se presenta dentro del festival, el ciclo RECvolucions, que durante los días del festival -del 1 al 9 de diciembre- incluirá las proyecciones de MIA, EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA -la última película de Emir Kusturica, que se proyectará en el acto inaugural del festival- y COMANDANTE ARIAN, que firma la directora tarraconense Alba Sotorra, filmes que ayudan a completar el cuadro siempre difundido de una realidad en constante cambio.

 

Una cita con estrenos en España y en Cataluña

El preestreno en España de EL REY es una muestra más de la capacidad del Festival REC de programar películas que los espectadores pueden ver por primera vez en Tarragona. El festival, que desde hace años premia las mejores Opera Prima de la escena internacional, proyectará este año, en estreno absoluto en España los filmes; Y HOPE YOU ll DIE NEXT TIME :-), SONGS IN THE SUN, WHAT HAVE WE DONE TO DESERVE THIS ?, LITTLE TICKLES (LAS CHATOUILLES), THE HEART y EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que se proyectará durante la inauguración del festival REC 2018.

Además a mes, en el marco del festival de este año también se proyectarán estrenos en el ámbito de Cataluña. Este es el caso de LAS HEREDERAS, YOUNG & BEAUTIFUL, LA camarista y RUBEN BRANDT, COLLECTOR.

Aparte de las propuestas que integran los programas Opera Prima y RECvolucions, el Festival REC 2018 también reúne proyecciones especiales y propuestas como CON EL VIENTO, THE MÁSCARA Trinta Lume, VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE.

Finalmente, dentro del ciclo MiniREC, se podrán ver las siguientes películas familiares; MIRAI, MI HERMANA PEQUEÑA, SUPA MODO, GIRL IN FIGHT, THE BREADWINNER  y SANTA CLAUS & CIA.

 

Patrocinadores y colaboradores del festival

El Festival REC está coorganizado con Ayuntamiento de Tarragona, con la financiación de la Generalidad de Cataluña, Obra Social La Caixa, Repsol, Diputación de Tarragona, Acción Cultural Española AC / E, programa Media de Creative Europe (a través del programa WRAP!) y Palau Firal y de Congresos de Tarragona.

También cuenta con el patrocinio de la Fundación Tarragona Smart Mediterranean Region y la Cátedra Tarragona Smart Mediterranean City (Jornada Profesional y Engagar/48 H), Consell Comarcal del Tarragonès (programa Mírame), Catalán Films (One-To-One, Primer Test), URV ( «El REC va a la Universitat»), e Instituto Catalán de las Mujeres a través del Servicio de Información y Atención a las Mujeres (SIAD) (proyecciones Tódalas Mulleres que Coñezo y Viaje al Cuarto de una Madre) .

También han colaborado en esta edición del festival Tarragona Turisme, Tarragona Convention Bureau, Tarragona Film Office, Teatret del Serrallo, Puerto de Tarragona, AG Planning, Casa Juan Miret, Red de Centros Cívicos de Tarragona, Departamento de Cooperación del Ayuntamiento de Tarragona, Eclair, L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Dopigraf, Signo, trasladado, Hotel Lauria, Renfe, Las Clandestinas, Entrecopes, Cappucino Tarraco, El Burro, Korxo Vinos & Tapas, Vermuts Miró, Piqué, La Masrojana, El Loro, Shiva Music, la Esquina, Minipop, Tecletes, Colmena Producciones, Carnet Joven, Club Tr3sC, Cataluña Film Festivales, Arcamedia, Biaudio, Cineclub la Ràpita, Cineclub Altafulla, Sala Zero, Studi7 y Atrapalo.

El acto inaugural del Festival REC 2018 será el estreno absoluto de la última película de Emir Kusturica en España

 

-La proyección de EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA se llevará a cabo el próximo sábado, 1 de diciembre, en un acto que se iniciará a partir de las 22 horas en el Teatre Metropol de Tarragona

 

-La entrada a la proyección es libre, pero será necesaria una invitación que se puede recoger en diferentes puntos de la ciudad.

 

-La clausura del festival recupera la primera película de Juanma Bajo Ulloa (director de ‘Airbag’) como es ALAS DE MARIPOSA, con presencia del director.

 

El Teatre Metropol se vestirá de gala para acoger, este sábado 1 de diciembre, en estreno absoluto en España, la proyección de la última película del aclamado director Emir Kusturica, en un acto que abrirá oficialmente la programación del Festival REC 2018.

El catálogo de estrenos en el ámbito estatal que el festival ofrece dentro de la sección oficial a concurso -OPERA PRIMA- se ensancha, de este modo, con una nueva propuesta en forma de documental que se podrá ver de manera exclusiva en Tarragona, que se convierte en la primera ciudad española en proyectar este documental que nos presenta la figura José Alberto «Pepe» Mujica Cordano, agricultor y político uruguayo y senador por el Frente Amplio, que fue el 40 presidente de la República entre 2010 y 2015 al ganar las elecciones presidenciales de 2009. Un presidente que rompió moldes por su carisma especial, y se convirtió en un fenómeno global por su estilo de vida humilde y sus propuestas de carácter social y humano.

El acto está abierto a todos y será una buena ocasión para presentar toda la programación del festival, que se llevará a cabo del 1 al 9 de diciembre. Este sábado 1 de diciembre, a partir de las 22 horas, el vestíbulo del Metropol se transformará en un punto de encuentro de público, directores, programadores y prensa, que podrán disfrutar de una cata especial de Cervesa Les Clandestines justo antes de la proyección de este estreno. Las invitaciones para poder asistir a este acto, coorganizado conjuntamente por el Festival REC y el Ayuntamiento de Tarragona se pueden conseguir en diferentes puntos de la ciudad (entre ellos Shiva Music, El Lloro y La Cantonada).

 

Más información sobre la película inaugural del Festival REC 2018:

EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA

Sábado 1 | 22h | Teatre Metropol

Aclamado en dos ocasiones como ganador de la Palma de Oro en Cannes, el director Emir Kusturica, se sienta a la mesa con José Mújica, ex presidente de Uruguay. Acompañados también de la mujer de Pepe, crucial durante toda su vida, toman mate, visitan su huerto y departen sobre el sentido de la vida desde una perspectiva política, filosófica, estética, e incluso poética. También los visitan antiguos colegas, y comparten momentos de su vida actual, mientras vamos conociendo el hombre que sorprendió al mundo por sus valores y se convirtió en todo un fenómeno y referente.

El documental recorre diferentes momentos en la vida de Mújica, elaborando un retrato amable de un hombre humilde que se convirtió en presidente de Uruguay mientras se mantenía fiel a sus creencias al tiempo que empujaba y respiraba el cambio. Aunque orgulloso de su pasado como activista político y guerrillero (que le valió 12 años de prisión), se nos presenta en «El Pepe» como un líder global iconoclasta que aún se atreve a soñar con un mundo mejor.

«Impresionado por él y su trabajo, y celebrando la utopía y la virtud, hice este film». Emir Kusturica.

La película fue estrenada mundialmente en la Muestra de Venecia, donde recibió el Premio CICT-UNESCO, y se estrena en España en el marco del Festival REC.

El film que se adentra en el concepto de revolución, uno de los temas que plantea el Festival REC 2018

La película EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que se podrá ver fuera de concurso, encaja plenamente en el festival de este año, ya que se incluye también en la línea del ciclo RECvolucions, que integra películas que recogen una reflexión sobre el espíritu revolucionario en la actualidad, 50 años después de uno de los hechos fundamentales del siglo XX, como es el Mayo del 68, una revuelta que mostró las ‘costuras’ de un sistema que parecía intocable. La renovación del Humanismo y la toma de conciencia de que los gestos de cada persona podían cambiar el entorno fueron grandes aportaciones del movimiento desencadenado aquel mes de mayo.

Por este motivo, este año se presenta dentro del festival, el ciclo RECvolucions, que durante los días del festival -del 1 al 9 de diciembre- incluirá las proyecciones de MIA y COMANDANTE ARIAN (de la directora tarraconense Alba Sotorra) filmes que ayudan completar el cuadro siempre difundido de una realidad en constante cambio.

 

La clausura revisitará, el 8 de diciembre, una de las primeras películas del director Juanma Bajo Ulloa: ALAS DE MARIPOSA

Del mismo modo que la inauguración del Festival REC de este año se centra en un directorimprescindible del cine internacional de las últimas décadas, el acto de clausura será un homenaje a uno de los creadores imprescindible para la configuración del cine español en los últimos años , como es Juanma Bajo Ulloa, que ha firmado, entre otros, la película ‘Airbag’.

Este año la mirada atrás se dedica a Juanma Bajo Ulloa, uno de los primeros de su generación de realizadores que consiguió darse a conocer con ALAS DE MARIPOSA. Goya a la Mejor Dirección Novel, la película también lo convirtió en el director más joven en hacerse con la Concha de Oro del Festival de San Sebastián. Una película que el festival recupera en su acto de clausura, con la presencia del director, que se desplazará hasta Tarragona para asistir a la proyección y atender a los medios de comunicación.

La trayectoria de Bajo Ulloa será la protagonista de una sección que propone una reflexión y retrospectiva sin llegar a ser inalcanzable, sobre la trayectoria de uno de los directores del Estado español que resulta imprescindible para entender la realidad del sector. El acto de proyección y encuentro con el director será el sábado, 8 de diciembre, en la Antigua Audiencia, a partir de las 22 horas, un acto en el que también se entregarán los premios del Festival REC 2018.

 

 Patrocinadores y colaboradores del festival

El Festival REC está coorganizado con el Ajuntament de Tarragona, amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, Obra Social La Caixa, Repsol, Diputació de Tarragona, Acción Cultural Española AC/E, programa Media de Creative Europe (a través del programa WRAP!) y el Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

También cuenta con el patrocinio de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City (Jornada Professional i EngegaR/48 H), Consell Comaracal del Tarragonès (programa Mira’m), Catalan Films (One-To-One, Primer Test), URV («El REC va a la Universitat”) y el Institut Català de les Dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) (projeccions Tódalas Mulleres que Coñezo i Viaje al Cuarto de una Madre).

También han colaborado en esta edición del festival Tarragona Turisme, Tarragona Convention Bureau, Tarragona Film Office, Teatret del Serrallo, Port de Tarragona, AG Planning, Casa Joan Miret, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Eclair, L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Dopigraf, Signo, Trasladia, Hotel Lauria, Renfe, Les Clandestines, Entrecopes, Cappucino Tarraco, El Ruc, Korxo Vins&Tapes, Vermuts Miró, Piqué, La Masrojana, El Lloro, Shiva Music, La Cantonada, Minipop, Tecletes, Rusc Produccions, Carnet Jove, Club Tr3sC, Catalunya Film Festivals, Arcamedia, Biaudio, Cineclub La Ràpita, Cineclub Altafulla, Sala Zero, Studi7 y Atrapalo.

El Festival REC 2018 se adentra en el concepto de revolución

-La sección oficial OPERA PRIMA A CONCURSO proyectará 5 películas que son estreno absoluto en España y 6 que se podrán ver por primera vez en Catalunya

 -El festival seguirá durante este mes de noviembre y diciembre con la proyección del ciclo ‘RECvolucions’, que muestra propuestas que reflexionan sobre el concepto de cambio social, 50 años después de Mayo del 68

 – La mirada atrás la protagonizará el director Juanma Bajo Ulloa, de quien se proyectarán las primeras películas en la sección MY FIRST TIME

 

El REC vuelve este diciembre y lo hace un espíritu más combativo que nunca. El festival de cine de Tarragona se llevará a cabo del 1 al 9 de diciembre con los objetivos de mantener el descubrimiento de las primeras películas de nuevos creadores de todo el mundo, de consolidar espacios culturales tanto en Tarragona como ciudades vecinas y acercar el espíritu revolucionario de algunas propuestas aún desconocidas que sorprenderán al público por su espíritu irreverente  y abierto a los cambios que marcan la actualidad.

Estas son las grandes líneas que mueven la edición de este 2018 del Festival REC, la cita en cita de la ciudad de Tarragona con el mundo del cine, que este año vuelve a la carga con un programa lleno de novedades y de largometrajes incisivos que tratan el mundo en el que viven sus creadores con creatividad, crudeza, curiosidad y mucha fuerza visual.

Óperas Primas a Concurso

La propuesta del festival se mantiene fiel a las óperas primas, las primeras películas más valientes de directores de todo el mundo que, como cada año, encuentran en el Festival REC un primer escaparate donde mostrar sus producciones, lo que certifica este evento  como  el punto de salida de muchas nuevas voces de panorama cinematográfico actual.

Este año muchas de las propuestas que entran en  la  sección  OPERA  PRIMA  A  CONCURSO  oficial son estreno en el Estado Español, como I HOPE YOU ll DIE NEXT TIME, WHAT HAVE       WE DONE TO DESERVE THIS, LITTLE TICKLES, IRINA y THE HEART.

El Festival REC también presenta películas en esta sección que se podrán ver por primera vez    en Catalunya, como L’ÉPOQUE (YOUNG & ALIVE), YOUNG & BEAUTIFUL, LAS HEREDERAS,

LA CAMARISTA i RUBEN BRANDT, COLLECTOR, filmes que junto con  propuestas  arriesgadas como Trinta Lume -que fue ganadora del PRIMER TEST 2017- consolidan la apuesta decidida        del Festival REC de ser el altavoz de nuevos  creadores  y  presentar  en  exclusiva  las  películas de alcance internacional que pronto serán noticia.

 

Los filmes que se presentan en esta categoría compiten por cuatro distinciones diferentes:

 -Premio Mejor Ópera Prima REC (con un jurado Internacional)

-Premio Jurado Joven

-Premio de la Asociación Catalana de Críticos y Escritores Cinematográficos (ACCEC)

-Público a la mejor Ópera Prima sin distribución (por votación popular con media ponderada   entre votos y asistentes a las proyecciones)

RECvolucions

Este año se ha hablado mucho del 50 aniversario de uno de los hechos fundamentales del siglo XX: el Mayo del 68, una revuelta que mostró las ‘costuras’ de un sistema que parecía intocable. La renovación del humanismo y la toma de conciencia de que los gestos de cada persona podían cambiar el entorno fueron grandes aportaciones del movimiento desencadenado aquel mes de mayo.

La edición de este 2018 del REC recoge este espíritu, medio siglo después, tanto la imagen gráfica del festival como en un programa fílmico que pone el foco en los jóvenes creadores, a través de nuevos autores y autoras que evidencian en sus trabajos los impulsos, revoluciones personales y cambios colectivos que mueven la actualidad.

Por este motivo, este año se presenta  dentro  del  festival,  el  ciclo  RECvolucions,  que  durante este mes de noviembre ya ofrece algunos títulos como antesala de la programación del festival.         De este modo, los días 6 y 13 de noviembre ya se han  podido  ver,  en  el  CaixaForum  de  Tarragona, las propuestas NO INTENSO AGORA y SAMI BLOOD.

A medida que se acercan las fechas del festival, la programación continúa con las proyecciones en CaixaForum de TÓDALAS MULLERES QUE COÑEZO -que se proyectará el próximo 22 de noviembre con la presencia de su directora Xiana Do Teixeiro- y LA REVOLUCIÓN SILENCIOSA.

Durante los días del festival -del 1 al 9 de diciembre- la programación de este ciclo no se detiene, ya que están previstas las proyecciones de M.I.A y COMANDANTE ADRIAN, filmes que ayudan a completar el cuadro siempre difundido de una realidad en constante cambio. La película POQUE (YOUNG & ALIVE) de la sección oficial también forma parte de la programación de esta propuesta.

Proyecciones especiales

Aparte de las películas a concurso, el Festival REC 2018 programa otras películas que, por su fuerza visual o por su mensaje, pueden ser de interés para el público. Sorprender, emocionar y hacernos viajar a otros mundos es el objetivo de filmes como BLUE MY MIND, THE GUILTY o VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE, que han conseguido el eco de la crítica internacional.

La sección MY FIRST TIME rinde homenaje a Juanma Bajo Ulloa

 La sección MY FIRST TIME sigue con el espíritu de acercar los orígenes de un cineasta consagrado, con personalidad, y mostrar al público cuál ha sido su camino hasta el momento actual de expresión creativa. Se aleja de las retrospectivas exhaustivas, necesarias, pero inalcanzables para el público, y pretende tener un talante más directo y popular.

Este año la mirada atrás se dedica a Juanma Bajo Ulloa, uno de los primeros de su generación        de realizadores que consiguió darse a conocer con ALAS DE MARIPOSA y su segundo film, LA MADRE MUERTA, de la que se cumplen, este 2018 , 25 años.

La trayectoria de Bajo Ulloa será la protagonista de una sección que propone una reflexión nostálgica y retrospectiva sin llegar a ser inalcanzable, sobre la trayectoria de uno de los directores del Estado español que resulta imprescindible para entender la realidad del sector.

5 aniversario de PRIMER TEST

 Este año el Festival REC está de aniversario, La sección PRIMER TEST -celebrada por primera vez el 2014- celebra un lustro dando impulso a aquellos proyectos que se encuentran en fase de postproducción y que quieran recibir el asesoramiento de agentes audiovisuales internacionales. Distribuidores, programadores y agentes de ventas dan consejo a los directores y productores para favorecer el éxito y la entrada en el mercado internacional de las obras participantes.

Para percibir la importancia de esta sección reservada al sector profesional, cabe destacar algunos de los filmes que han concurrido, como ‘Game Over’, de Alba Sotorra (Première internacional en Karlovy Vary, Premio Gaudí al Mejor Documental), ‘Julia Ist’, de Elena Martín (Biznaga de Plata en Málaga), ‘Con el Viento’, de Meritxell Colell (seleccionada en Berlinale Forum) y’ Trinta Lumes’, de Diana Toucedo (seleccionada en Berlinale Panorama).

Este año -y para celebrar este aniversario- los organizadores del Festival REC proponen la proyección de algunas de las películas que se han presentado en ediciones anteriores y que ahora ya conocen el éxito de crítica y público. Así, los espectadores tendrán la ocasión de disfrutar de aquellos filmes que de directores que, en su momento, pasaron por el laboratorio del Festival REC proyectando las películas CON EL VIENTO, ANA DE DÍA, TRINTA LUMES y COMANDANTE ARIAN.

La sección PRIMER TEST cuenta con diversas colaboraciones, como la del Festival L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Catalan Films o Eclair, que ofrecen varios premios a los que optan las películas seleccionadas. Además, se lleva a cabo con el apoyo de Acción Cultural Española (AC/E) que, a través del programa visitantes permite la visita de agentes internacionales en el festival para dar a conocer las producciones del Estado español.

Además, el Festival REC 2018 sigue manteniendo la JORNADA PROFESIONAL que reúne cada año en Tarragona a profesionales del sector audiovisual local e internacional, en un encuentro que confirma la semilla del REC como punto de encuentro de nuevos proyectos.

Cicle MiniREC y Sessions Vermut, el encuentro con el cine familiar

 Este año, la edición más familiar del Festival REC 2018, el MiniREC vuelve con fuerza y, este año, la programación destinada a grandes y pequeños crece en número de películas e invita a adentrarse en el universo de creadores de todo del mundo.

En esta segunda edición, el MiniREC -que nace como una colaboración entre los festivales REC y Minipop- contará con una programación compacta de películas y talleres que se concentrará durante el primer fin de semana del Festival. La sede de las proyecciones será el Teatret del Serrallo. Las propuestas que se proyectarán para toda la familia son películas que han recibido el reconocimiento en festivales como el de Berlín, Amsterdam o Sarajevo, entre muchos otros.

Así, las películas que se podrán ver son MIRAI, SUPA MODO, BREADWINNER -que cuenta con la actriz Angelina Jolie como productora ejecutiva y ha sido nominada al Oscar a Mejor Película de Animación en los Oscar 2018- SANTA CLAUS & CIA, GIRL IN FLIGHT, además de una selección      de cortos sin diálogo dirigidos a los más pequeños de casa.

Un festival ciudadano abierto a jóvenes creadores y la comunidad universitaria

Junto con las propuestas fílmicas, el festival quiere destacar en su capacidad creciente de hacer llegar a diferentes públicos interesados en la creación audiovisual y el mundo del cine.

 Con este objetivo, la programación de este 2018 mantiene las sesiones AUTORES DE TARRAGONA, que pone luz a las inquietudes de la nueva generación local de creadores, y MIRA’M / EL REC VA LA UNIVERSIDAD, en la que varios invitados del festival visitan el Auditorio CaixaForum y las aulas de la Universidad Rovira i Virgili (URV) y por encontrarse con los alumnos de los institutos y la universidad de la ciudad.

Paralelamente, también se mantiene el concurso ENGEGA(R)/ 48 HORES,, que quiere dar visibilidad a cualquier realizador o realizadora mayor de 18 años de la provincia de Tarragona que quiera participar activamente en el Festival REC con una pieza audiovisual grabada y editada en un plazo máximo de 48 horas.

La pieza deberá contener las premisas que se pueden consultar en la web del festival (www.festivalrec.com), que se harán públicas justamente 48 horas antes del plazo máximo de entrega.

Patrocinadores y colaboradores del festival

El Festival REC está coorganizado con Ayuntamiento de Tarragona, con la financiación de la Generalitat de Catalunya, Obra Social La Caixa, Repsol, Diputació de Tarragona, Acción Cultural Española AC/E, programa Media de Creative Europe (a través del programa WRAP!) y Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

También cuenta con el patrocinio de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City (Jornada Profesional i EngegaR/48 H), Consell Comaracal del Tarragonès (programa Mira’m), Catalan Films (One-To-One, Primer Test), URV («El REC va a la Universitat»), i Institut Català de les Dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), en las proyecciones de ‘Tódalas Mulleres que Coñezo’ y ‘Viaje al Cuarto de una Madre’.

También han colaborado en esta edición del festival Tarragona Turisme, Tarragona Convention Bureau, Tarragona Film Office, Teatret del Serrallo, Port de Tarragona, AG Planning, Casa Joan Miret, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Eclair, L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Dopigraf, Signo, Trasladia, Hotel Lauria, Renfe, Les Clandestines, Entrecopes, Cappucino Tarraco, El Ruc, Korxo Vins&Tapes, Vermuts Miró, Piqué, La Masrojana, El Lloro, Shiva Music, La Cantonada, Minipop, Tecletes, Rusc Produccions, Carnet Jove, Club Tr3sC, Catalunya Film Festivals, Arcamedia, Biaudio, Cineclub La Ràpita, Cineclub Altafulla, Sala Zero, Studi7 y Atrapalo.

El REC 2018 arrencarà amb un cap de setmana ple de propostes internacionals per al públic familiar amb el MiniREC

 

 

-La programació destinada al públic familiar s’inicia els dies 1 i 2 de  desembre amb propostes premiades en diversos festivals que es podran  veure per primer cop a Tarragona, al Teatret del Serrallo

  -Les pel·lícules seleccionades posen una mirada tendra i creativa a realitats d’arreu del món i aniran acompanyades de tallers de caràcter  familiar

-El diumenge 2 de desembre arrenquen també les Sessions Vermut, una proposta que s’allargarà durant els dies 2, 6, 7, 8 i 9 de desembre

 

Enguany, l’edició més familiar del REC 2018, el MiniREC torna amb força i, enguany, la programació destinada a grans i petits creix en nombre de pel·lícules i amb una proposta que, com en edicions anteriors, segueix primant la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món; propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Enguany, les propostes audiovisuals d’aquesta proposta, que neix com una col·laboració entre els festivals REC i Minipop, ens duran a Roma, París, Lapònia, el Japó, Afganistan o un petit poble de Kenya, escenaris on viatjarem gràcies a través de la mirada de superherois de carn i ossos. Veurem viatges en el temps, Santa Claus desubicats, escapades i aventures i la vida a un camp de refugiats configuren l’univers d’aquesta segona edició del Minirec, que també tindrà tallers relacionats amb les pel·lícules i debats amb algun dels seus protagonistes.

En aquesta segona edició, el MiniREC comptarà amb una programació compacta que es concentrarà durant el primer cap de setmana del Festival. La seu de les projeccions serà el Teatret del Serrallo, l’equipament cultural del barri marítim de Tarragona que s’ha convertit en un dels emplaçaments imprescindibles de les cites culturals de la ciutat.

El MiniREC agruparà un seguit d’activitats i pel·lícules pensades per a tots els públics amb el clar objectiu d’apropar el festival al públic més familiar. Gaudir d’una bona pel·lícula, parlar amb el director, participar d’un taller cinematogràfic són algunes de les activitats que inclou el MiniRec d’enguany.

L’objectiu del MiniREC no és tant programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure, dins del conjunt de la programació del Festival, pel·lícules que apropin el món adult i l’infantil, que comparteixen històries i experiències. El cicle vol aconseguir adults i petits gaudeixin conjuntament del festival i s’endinsin dins de l’univers del cinema, en definitiva, que visquin i comparteixin la cultura entre diferents generacions.

Alguns dels films de MiniREC formen part del projecte europeu WRAP! d’alfabetització audiovisual per a nens i adolescents. El Festival REC és un dels set socis internacionals que participen en aquest projecte educatiu. El projecte WRAP! està cofinançat pel programa MEDIA de Creative Europe.

 

 

Resum de la programació del MiniREC 2018:

DISSABTE 1 DE DESEMBRE:

16:30 h: MIRAI (+ 6 anys)

17:30h: Taller súper herois- Supa Modo

18:30h: SUPA MODO (+ 8 anys)

 

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE:

11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

12 h Sessió vermut. BREADWINNER

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA

18.30  h GIRL IN FLIGHT  (+ 8 anys)

 

Preu sessions MiniRec:

6€ 1 adult + 1 infant  (menor de 12 anys)

6€ Majors de 12 anys i adults

3€ Tallers

 

Informació sobre les pel·lícules

Dissabte 1 de desembre:

16.30 h: Inauguració cicle MiniREC: MIRAI (+ 6 anys)

Un jardí secret ens permet viatjar en el temps i conèixer als nostres avantpassats de la mà de la nostra germana del futur. Una pel·lícula sobre la gelosia, l’amor i les diferents generacions, tendre i real amb pinzellades de fantasia i imaginació. MIRAI ens descobreix les emocions de ser el germà gran.

Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la preestrena d’una pel·lícula de factura japonesa, que compta amb una animació delicada i preciosista, que ha estat premiada als festivals de cinema de Donosti i Sitges i que també ha rebut la nominació a Millor Llargmetratge al Festival d’Annecy.

 

Tràiler: https://www.hollywoodreporter.com/video/mirai-mirai-my-little-sister-trailer-1115955

 

17.30 h Taller superherois- SUPA MODO

 

18.30 h: SUPA MODO (+ 8 anys)

Aquesta és una pel·lícula que parla sobre la maternitat, sobre la mort imminent, però que és sobretot un cant a la vida, que ens parla d’heroïnes i carregada d’emocions i que ens transporta a una petita població de Kenya on tots els habitants acaben essent els protagonistes reals.

La pel·lícula ha rebut diverses distincions en l’àmbit internacional, entre les quals destaca l’Ós de Vidre per millor llargmetratge al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2018.

 

Tràiler: https://vimeo.com/256094409

 

Diumenge 2 de desembre:

 11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

Curtmetratges sense diàleg, seleccionats per Yvonne Van Ulden, fundadora del Festival KLIK d’Amsterdam i programadora especialitzada en cinema infantil i familiar. Aquesta és una sessió que farà gaudir als més petits de la casa i que els ajudarà a introduir-se dins el món audiovisual i compartir la màgia de les primeres vegades.

 

12 h: BREADWINNER – Primera Sessió Vermut del Festival REC 2018

 Parvana és una noia d’onze anys que viu a la capital de l’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. En ser el seu pare detingut, els membres de la família es queden sense recursos i, pel fet que les dones tenen prohibit guanyar diners, decideixen transformar a Parvana a un noi per poder treballar.

«Es  tracta  d’una  història  de  supervivència  quotidiana  que  desperta  el  cor  i dispara  la  imaginació”, així defineix la crítica aquesta història que compta amb l’actriu Angelina Jolie com a productora executiva i amb les veus de Soma Bhatia, Saara Chaudry, Laara Sadiq i Kane Mahon, entre altres.

El film ha estat nominat a l’Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació als Oscars 2018 i també ha tingut participacions exitoses a diversos festivals de tot el món.

 

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=yQBQw-Bh1pg

 

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA 

Amb la ciutat de Pars com a teló de fons, viurem les aventures d’un Santa Claus que ha de trobar vitamina C per curar els follets constipats i així tenir totes les joguines a punt de cara a la nit de Nadal. Una pel·lícula divertida i 100% familiar que ens prepara per a les festes que vindran.

Aquesta serà una bona ocasió de veure la preestrena d’aquesta producció francesa, que compta amb les aparicions d’Alain Chabat (també director de la producció), Audrey Tatou, Pio Marmai, Goldshiteh i Bruno Sancces. La crítica l’ha definit com “una comèdia familiar nadalenca divertida i conmovedora, que provoca un somriure des de primer moment fins al final”.

Tràlier de la pel·lícula: https://youtu.be/NnVXfBP-_D4

 

18.30 h: GIRL IN FLIGHT  (+ 8 anys)

Una escapada, un nou món que s’obre. Noves realitats, complicitats i una Roma desconeguda. El pas a l’adolescència, l’amistat i la lluita contra els estereotips. Aventures per uns i quotidianitats pels altres i, de fons, destaca la relació amb els pares i la família en una etapa de reafirmació de la pròpia identitat.

La directora d’aquest film, premiat com a Millor Pel·lícula Estrangera al Woodstock Film Festival 2017 i que s’estrena a Espanya amb aquesta projecció és Sandra Vannucchi. La pel·lícula compta amb les actuacions de Donatella  Finocchiaro,  Filippo  Nigro,  Lisa  Anderozzi.

La projecció a Tarragona de GIRL IN FLIGHT continua un exitós recorregut per diversos festivals; Sarajevo  Film  Festival, el Giffoni  Film  Festival, Cinekid  Film  Television  and  New  Media  Festival  for  Children  Amsterdam, Filmfest  München i Luxemburg  City  Film  Festival.

 

Tràiler: https://vimeo.com/288947668

 

Sessions Vermut

En la línia de la programació iniciada en anys anteriors, les projeccions del REC 2018 TAMBÉ s’acostaran arran de mar. El Teatret del Serrallo també acollirà les Sessions Vermut, cites pensades per gaudir juntament amb una de les tradicions típicament tarragonina com és el vermut. L’entrada a aquest esdeveniment inclourà la pel·lícula i el vermut.

D’aquesta manera, les Sessions Vermut es duran a terme els dies 2, 6, 7, 8 i 9 de desembre a les 12h al Teatret del Serrallo.

Un dels primers films confirmats és, precisament, la pel·lícula THE BREADWINNER, una de les grans apostes del MiniREC d’enguany. Altres films del cicle es projectaran en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, per mitjà del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Tarragona i apostaran pel caire de reivindicació social que enguany marca la imatge i la filosofia del REC 2018.

 

Col·laboradors REC 2018

 El Festival REC 2018 es duu a terme gràcies a les aportacions dels patrocinadors que han ajudat a fer possible el Festival, com l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el CaixaForum, la Diputació de Tarragona, Accion Cultural Española (AC/E).

També cal destacar el suport del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Regiom, Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, el Servei de Desenvolupament Empresarial ICEC, Catalan Films, URV, així com el projecte europeu WRAP!

A més a més, també compta amb la col·laboració del Tecletes, PLAY Acció Cultural, el Teatret del Serrallo, la Casa Joan Miret i l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

Segueix-nos al Facebook