El viatge de la Marta (Staff Only)

Director Neus Ballús
País Espanya i França // Idioma VO Català, Francès i Wolof Sub. Català // Year 2019 // Duration 82'

La Marta, una noia de 17 anys, marxa de vacances a un ressort a l’Àfrica amb el seu pare i el seu germà petit. La Marta s’avorreix i prefereix passar més temps amb els joves que treballen a l’hotel que amb la seva pròpia família. Aquestes noves amistats tensaran la relació amb el seu pare, i obligaran a la família a parlar i a mirar d’entendre’s. El viatge es convertirà per a tots en una experiència molt més rica del que podien imaginar.

En el seu primer film de ficció, després de l’èxit de La Plaga (guanyadora de més de 20 premis a festivals internacionals i triomfadora dels Gaudí), Neus Ballús ens presenta un viatge que canviarà les perspectives de tots els que el cursen, alhora que posa el focus en l’impacte del turisme i la visió esbiaixada i plena de tòpics que tenim de les cultures que ens són estranyes.

Jugant amb les convencions del coming of age, fusiona el relat iniciàtic (el duel interpretatiu entre la debutant Elena Andrada i Sergi López és una delícia) amb l’ambientació post colonial, amb els dos costats de la tanca que es miren amb entusiasme i frustració, mostrant amb honestedat tant els problemes com les possibilitats. Per gaudir i reflexionar.

  • Divendres 6 // 12hTEATRET DEL SERRALLO